Quickstep

U početku se Quickstep zvao “Quicktime Foxtrott” i “Charleston”, koji je preuzeo chasse korake. Quickstep je nastao u predgradjima New York-a. Stvorili su ga doseljenici sa Kariba i iz Afrike, početkom 20-ih godina prošlog veka iz Foxtrot-a, a oblikovan je 1927. godine. Ali ples je ubrzo pronašao svoj put do balskih sala New York-a i postao je jedan od najpopularnijih plesova.     Poreklom ovaj ples je sličan Foxtrotu. Oni su i nastali tako što su bendovi svirali istu muziku u dve brzine i od brze varijacije je nastao Quickstep. To je vrlo živahan i lepršav ples, za koji su karakteristični chasse koraci, neke vrste laganih poskoka, brzi okreti, a vidljiv je i uticaj Charlestona. Za Quickstep je karakterističan lagani polet. Plesni parovi se uz lepršavost, životnu radost, veliku fleksibilnost kolena i zglobova, kreću poput mehurića u vodi. Jedan je od popularnih i veselih plesova u svim plesnim školama. Tome je doprinela i činjenica, da je nakon II Svetskog rata prošao kroz temeljnu promenu stila, obogatio se malim, ritmičkim poskocima. Od plesača se zahteva miran stav i držanje i čista tehnika stopala. Quickstep se pleše kao peti ples na plesnim takmičenjima. Karakteristike Karakter: živahan, brz, poletan Kretanje: brzo, trik koraci, mešavina poletnih i prizemljenih kretanja Takt: 4/4 Tempo: 50 bpm Naglasak: na prvom i trecem udarcu Dizanje i spuštanje: početak dizanja na kraju 1., nastavak dizanja na 2. i 3., gore na 4., spuštanje na kraju 4. Dinamika: fluidnost, poletno i prizemljeno kretanje Interpretacija Prilikom brzog kretanja dva tela mora postojati velika sinhronizacija, zajedničko razumevanje u korišćenju tenzija u nogama i zglobovima. Da bi postigli pravu muzicku interpretaciju vreme “slow” koraka se malo produži forsirajući potom oštru akciju na “quick” koraku.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.