Seviljski berberin

    Đoakino Rosini: Seviljski berberin   -          muzičko scensko delo -          muzički oblik: opera -          lento (sporo), forte (jako), allegro (brzo) Kreće poletno, veselo i nakon te slike se susrećemo sa  mirnim i dubokim ženskim glasom, sa povremenim uzvišenjima, na kojima se dugo zadržava, naglašavajući svu važnost situacije. Zatim nastupa orkestar sa živahnom melodijom. Onda možemo čuti ženski glas koji kao da se igra svojim opsegom. U pozadini orkestar je podržava u poigravanju. Pri kraju dolazi do ubrzavanja melodije i povišenja ženskog glasa, i kao da se sve ponavlja, ali mnogo brže i dinamičnije. Glas zajedno sa orkestrom kao da poskakuje. Zavrsava se burno, jako i snažno u vidu neke neodoljive ekstaze. Uvođenjem scenskog realizma, dramatičnosti, psihološke karakterizacije, originalnih ritmičkih, melodijskih, harmoničnih i orkestarskih rešenja, Rosini je napravio prekretnicu ka novoj etapi u razvoju italijanske opere.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.