Semiramida

    Đoakino Rosini: Semiramida   -          muzičko scensko delo -          muzički oblik: opera -          I deo: lento (sporo), II deo: adagio (osećajno)   Počinje umerenim tempom, dolazi do laganog povišenja, kao da nas proprema za jedan zagonetan i uzbudljiv doživljaj. Zatim se nastavlja vokalnim izvođenjem solo pevačice. Ona razrađuje temu umereno, ako da nam priča o nekoj važnoj stvari. Glas je sopran. Onda sa orkestrom zajedno donosi glavnu temu. Dinamika i tempo su raznoliki: od sporog i laganog do jakog i uzvišenog (allegreto – živahno). Od sredine opere kao da se sve ponavlja iz početka, odnosno prva tema se razvija tj. motivski obrađuje. Dominiraju lirska i uzbuđena stanja pevačice. Česti su trenuci kad njen glas dolazi do vrhunca tj. Najvišeg ženskog glasa – alt. Operu izvode orkestar i solo pevačica kombinujući načine, odnosno čas solo pevačica prati orkestar, a čas orkestar prati pevačicu. Na kraju oni će se pretočiti u jedno, i burno i snažno završiti komad.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.