Italijanka u Alžiru

Đoakino Rosini: Italijanka u Alžiru - muzičko scensko delo - opera (koju čine orkestar, hor i solista; iz dva dela AB) - izvođenje instrumentalno-vokalno   Počinje svečano, kao da želi da nam nešto predstavi. Onda se začuje ženski glas, glas soliste – mecosopran. U pozadini orkestar prati solo pevačicu i jako utiče na psihološka dešavanja u operi. U toku opere, pevačica vodi dijalog sa jednoglasnim muškim horom. Njen glas dominira kroz delo. Na početku, temu je solo pevačica donosila smireno sa povremeno povišenim glasom, ali kako se bližila kraju sve je bilo veselije i užurbanije. Od početnog umerenog tempa vodi nas do brzog. Teme se ponavljaju. Dinamika je često kontrasna, prelazi naglo iz jakog u tiho, i obrnuto, gde možemo da vidimo i taj nespokojni romantičarski duh. Opera se završava prikazujući svoju virtuoznost i moć glasa pevačice.      

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.