Pismeni sastav: Oktobarske boje u našem kraju

Oktobar korak po korak stiže u naš kraj.Tiho rominja kiša i spušta kapi na moj prozor.

  Kao najbolji slikar kad četkicom šara po platnu,da tako i mesec oktobar pomeša sve svoje boje.Drveće je obuklo nove haljine na kojima su pomešane boje:žuta,braon,narandzasta pa i zelena.A meni su te boje lepe.Od svog lišća prostire se šareni tepih.Voćnjaci su kao malo carstvo sa svojim mirisnim plodovima koji se šarene.Jabuke crvene,kruške žute,a tek dunja žuta što stoji preko puta.Njive krase zreli,žuti kukuruzi koji vire iz svog kaputa.Vinogradi su puni sladkog i mirisnog grožđa.Sve boje u oktobru su jedinstvene,svaka je na svom mestu.Zeka mali skakuće po polju i on uživa u lepim bojama .I moja bašta je lepa i puna raznobojnih cvetića koji se šarene.

  Šarena polja,žbunje šumarci,sve je tako čarobno,da to je mesec oktobar.Volim mesec oktobar i sve njegove boje zato što je naš kraj tada najlepši.

Više tekstova:

Rana jesen u oktobru

Pismeni sastav: Jesen je, jesen rana

Utihnule su staze moga parka

Budite spremni za jesen

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.