Imate pitanje? Naglasite da li se pitanje odnosi na redakciju, internet redakciju ili marketing, i pošaljite ga. Vaše pitanje će biti prosleđeno i odgovorićemo u najkraćem mogućem roku.

Pitanje mozete poslati direktno na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Redakcija:

  • Postavite pitanje

  • Postanite deo našeg tima

  • Posaljite nam Vaš tekst koji želite da objavimo

Internet redakcija:

  • Imate tehničkih problima sa sajtom? Prijavite nam Vaš problem

Marketing:

  • Razmena linkova i banera

  • Vaša reklama

  • Vaša interesantna ponuda

Pre početka gradnje hale je veoma važno tačno odrediti namenu za koju će se koristiti.

U zavisnosti od namene, postoje:

1. sportske hale

2. industrijske hale

3. poljoprivredne hale

4. hangari za avione

5. hale za skladištenje

1. Sportske hale

Noseće konstrukcije treba napraviti tako da ne ometaju prostor za igru. Parametri prostora za igru se menjanju u zavisnosti od vrste sporta.

2. Industrijske hale

Prilikom crtanja planova za građenje industrijskih hala, potrebno je dobro usaglasiti mikroklimatske uticaje sa dejstvima proizvodne tehnologije, kao i obratiti pažnju na obezbeđivanje dovoljno prostora za mašine potrebnih za proizvodnju.

3. Poljoprivredne hale

Svi delovi montažnih hala imaju dugi vek trajanja i otporni su na razne uticaje spoljašne sredine, pa su zbog toga veoma pogodni za ciljeve ekonomije, za držanje domaćih životinja i uzgajanje biljaka.

4. Hangari za aerodrome

Ovi hangari se moraju proizvoditi po specijalnim standardima, jer moraju imati određenu visinu i što je najvažnije moraju da budu dovoljno široki, da u njih stane avion.

5. Hale za skladištenje

Kvalitet prostora za skladištenje u velikoj meri utiče na performanse proizvoda. U zavisnosti od potrebe skladištenja postoje jednostavne strukture, ali i složene konstrukcije za prihvatanje složenih logističkih procesa. Veličina hale za skladištenje treba da bude prilagođena veličini sistema polica, odgovarajućem prostoru između njih, opterećenju od strane proizvoda, koji će se skladištiti na ovim mestima itd. Ovi faktori su veoma važni za određivanje veličine hale, čime se smanjuje opasnost od izgradnje prevelike hale u kome će postojanje i održavanje nepotrebnog prostora samo povećavati troškove. Sistem lokalnog grejanja se takođe može optimizovati samo onda kada se već unapred isplanira unutrašnji raspored (treba grejati hodnike, a ne gornji deo police). Takođe je veoma važno voditi računa o dovoljnom dopiranju prirodne svetlosti i da ona ne ide direktno na proizvode. Ako se ne preduzmu odgovarajući prvi koraci pre početka gradnje, kasniji troškovi održavanje hale mogu biti čak trostruko veći od potrebnog.

Visina troškova zavisi i od vrste materijala od koga se gradi. Tip hale određuje delatnost, koja će se u njemu obavljati (čak i do deset godina unapred), zbog čega je veoma važnonapraviti dobar plan. Eventualna proširivanja, promena funkcije su takođe okolnosti, koje određuju mogućnost dobre iskoristivosti ovih hala.

U cilju dobijanja što kvalitetnijih hala, treba koristiti najmodernije tehnologije, koje su u skladu sa trenutačnim tendencijama u građevinarsvu.

Izvorni link: http://metalcorp.rs/

ВЕЛИКИ ОСМОМАРТОВСКИ ПОПУСТ ЗА ДАМЕ

Библиотека "Милутин Бојић" за Дан жена обрадоваће све даме које се у уторак 8. марта учлане у ову библиотеку.

Поводом празника жена, дамама је омогућена годишња чланарина по сниженој цени од 300 динара.

Чланска карта ове библиотеке важи у свим огранцима Библиотеке "Милутин Бојић" и Библиотеке града Београда.

Добродошли!

 

Oni, koji pomno prate svet automobila dobro znaju da postoji nekoliko veoma poznatih brendova, čiji se automobili  prepoznaju po svom jedinstvenom kvalitetu i neobičnom dizajnu. Jedan od 

ovih automobila je i čuveni engleski model brenda Land Rover.  Ova poznata kompanija u svojoj ponudi danas već ima veliki broj modela, namenjenih za svaku vrstu puteva.

Beograd, grad velikog srca i duše, ušuškanog pogleda na dve reke, sređenih bulevara, prostranih ulica, parkova, šetališta, koje krase sam grad. Beograd večiti grad, kojeg je francuski arhitekta okarakterisao: ’’najružniji grad na najlepšem mestu’’, dok Duško Radović smatra da:’’ ko je imao sreće da se danas probudi u Beogradu, može smatrati da je danas postigao dovoljno u životu.

Tags: ,

Strana 1 od 3

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.