Pismeni sastav: Jesen je, jesen rana

Slika: Aleksandar Trifunović  

 Pogledala sam kroz prozor i videla žuto zlatnu kočiju.To je bila jesen.Radoznalo sam krenula za njom.Išla je prema parku i tu stala.

Nekakvom čarobnom četkicom prelivala je boje na jedan veliki hrast.Bilo su to zlatno bakarne haljine.Trava je dobila najnovije modele tepiha. Vetar je duvao žuto opalo lišće pevajući im tihe melodije.Ptice preleću nad visokim stablima.  .Parkom trčkaraju male devojčice i dečaci dok ih sunce pozdravlja svojim usijanim zracima.Kočija je i dalje išla parkom i bojila latice šarenog cveća.Kočija svima je darivala haljine jesenjih boja.Osušeni listići su prekrivale staze.Deca su dobila mirisne plodove.Bogato je sve darivala i otišla.Pitala sam je gde će sad,a ona je rekla na njive,poljane i i šume da i tamo oglasi jesen.

Krenula sam u moje selo. Tamo su seljaci vredno radili kao i uvek, brali groždje i skupljali seno. Baka Mira već loži, hladno je, dok deda Branko sa svojim sinovima pravi slatko vino. Slatko vino je najukusniji sok koji čekam preko cele godine. Svo grožđe se izmulja u jednom sudu i od toka se dobije jako zdrav i kvalitetan sok koji nema alkohola, pa mogu i deca da ga piju. Na jesen se u selu organizuju svadbe i svinjokolji, gde se ljudi okupe i vesele. Ima puno igranki u to doba.

Za mene rana jesen je predivna jer u njoj svi uživamo.

Više tekstova:

Pismeni sastav: Oktobarske boje

Pismeni sastav: Oktobarske boje u našem kraju

Pismeni sastav: Stižu oktobarske boje

Pismeni sastav: Oktobarske boje u mom kraju

Overall Rating (1)

5 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters

People in this conversation

Load Previous Comments

Pretraživanje

Oblačno

0°C

Beograd

Oblačno
Vlažnost: 82%
Vjetar: JI brzine 11.27 km/h
Srijeda
Djelomično oblačno
0°C / 5°C
Četvrtak
Uglavnom sunčano
-1°C / 7°C
Petak
Uglavnom sunčano
-1°C / 6°C
Subota
Djelomično oblačno
-1°C / 7°C

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".