Jesen putuje svojom kočijom

Bio je kraj septembra. Sa roditeljima sam krenula u selo. Pogledala sam kroz prozor automobila i dogodilo se nešto magično.Videla sam jesen koja putuje svojom kočijom. Sijala je kao zlato.Odjednom sam se i ja našla u toj kočiji. Tako je počela ta jesenja vožnja.

     Gledala sam kako jesen svojom zlatnom četkicom boji prirodu.Brisala je sunce sa neba i crtala sive oblačiće iz kojih je padala kiša. Otpratila je laste na jug, a životinjama pevala uspavanku za duboki zimski san. Naterala je veverice da sakupljaju lešnike i orahe, a ljudi da beru plodove koje im je donela i da mrsi kosu dece dok se igraju napolje. Zelenu travu prekrila je šarenim tepihom od opalog lišća koje je počelo da šušti pod kapijom. Taj zvuk me odjednom trgnuo. Ponovo sam bila u autu.

     Stigli smo u selo. Do mene je došao miris bakinog ajvara dok je sunce zalazilo,ostavljajući zlatni trag na nebu. Mahnula sam mu jer sam znala da je jesen došla.

                                                                                  Nadja Stanojević III razred     II nagrada

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.