Došlo je proleće u moj kraj

Konačno je došlo proleće u moj kraj.Veoma brzo je zakoračilo i očaralo nas svojom lepotom.

        Sunce svojim zracima miluje tek probuđenu prirodu.Livade izgledaju kao šareni ćilim. Na drveću se presijavaju zelene haljine. Vredni mravi užurbano rade u svojim mravinjacima. Šareni insekti mile na sve strane, dok pčelice zujalice sakupljaju nektar s cveta na cvet. Čobani čuvaju svoja bela stada, a jaganjci skakuću po livadama. Srne skakuću, trče i raduju se proleću.Čuje se žagor dece koja se igraju na livadi.Rode obnavljaju svoja stara gnezda, a mladunčiće pripremaju da izvedu svoj prvi let.Rascvetali voćnjaci krase prolećni svet.Potoci žubore kroz rascvetale jabučare.Lagani vetar pirka grane borova, jela i hrasta. Najlepše je gledati kad drveće krene da igra valcer.Za još samo mesec dana će nas napustiti najlepše godišnje doba. Kad se to desi sve tragove prelepog proleća odneće leto.Ali dok se to desi uživajmo u prelepoj lepoti proleća.

        Za mene je proleće najlepše godišnje doba. Očarani smo procvetalim baštama i zelenilom koje nas okružuje .Sve to pobudjuje radost i sreću u nama.

                                                                                             Lekić Sara IVr.

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.