Jesen u mom selu

U zlatnim kočijama,dugim stazama, doputovala je jesen u mom selu. Svojim čarobnim štapićem pretvorila je moje selo u čarobnu bajku.

         Priroda se odjednom pretvorila u bajkovit svet. Vitka i gorda drveća dobila su raznolike haljine istkane od zlatno-braon, a i ponekih crvenih motiva poput bakra. Livade se pretvorile u žute tepihe na kojima korača svojim snažnim koracima jesen. U vazduhu se oseća miris zrelog grožđa, šljiva, krušaka i dunja. Žarko Sunce svojim oslabljenim zracima još uvek održava nebo plavim i vedrim. Mada, kad-kad padaju jesenje kiše koje blate zemlju i dižu gustu maglu zbog isparenja.Vredne bake i mame pripremaju zimnicu od zrelog voća i povrća koje je podarila jesen. Užurbani seljaci oru sa svih strana da bi posejali žito i napunili ambare. U šumama odjekuju snažni zvuci motorki, jer deke i tate pripremaju drva za ogrev. Ponekad se cuje po koji cvrkut ptica koje su nam ostale. Gnezda koja su ostala prazna, napustile su ptice selice. A mi deca, dok naši roditelji marljivo rade, koristimo još po koji trenutak toplog vremena provodeći i igrajući se u prirodi.

          Jesen u mom selu je donela mnogo vrednih i zlatnih poklona, svojom čarolijom očarala sve oko mene.

                                                                                                       Lekić Sara IV r.

                                                                                                      OŠ,,Hajduk Veljko'' Štubik

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.