Prolece me pokrece

Stiglo je dugo očekivano proleće.Sunčevi zraci su prigrlile šume, ulice, trgove, beskrajne livade i sve nas.

       Veličanstveni dolazak su objavili prvi vesnici proleća.Uz obode šuma klanjaju nam se i pozdravljaju visibabe, plavičaste simčice i ljubičice.Uz veseli potok javili su nam se crvene i žute jagorčevine. Na proplancima okruženi šumama zeleni se kukurek.Po trulim grančicama kad kad naiđemo na ređe gljive, crveni se babino uvo u nizu.Prolećni povetarac se igra sa mladim, zelenim listićima i neodoljivim cvetićima koji se poigravaju u zelenoj travi. Opojni miris se širi,osećam dah proleća koji me ispunjava. Prolećni vetrić ćarlija, oseća se svežina i dopiru do mene mirisi iz cvetnih voćnjaka. Njihove bogate cvetne krošnje goste pčele koje sakupljaju cvetni prah.U duetu se čuje zujanje veselih pčela i bumbara i ostalih stanovnika livada. Prolećna pesma ptica čuje se na daleko. Razne bubice i životinje pokreću topli dani, mame ih slatki mirisi. Novi životi se rađaju i proleće nas na svoj način pokreće.

     Uživam u mirisnom proleću i igramo se po ceo dan i veselimo jedni druge svojim nasmejanim licima.Proleće veselo se kreće i usput daruje nam sreću, ljubav i uživanje u svakom koraku.

                                                            Redakcija kaficemagazin

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.