Zimske čarolije

Ove godine zima nam se vraćala vise puta.Baba Marta je zabelela šume i naselja.sve je belo, a sneg sve jače pada,veje , nosi i pravi smetove.Bili smo zavejani i zatrpani.Zastoj u saobracaju, škole nisu radile.Uprkos svemu brat i ja smo se radovali.Dok stariji neumorno čiste sneg,moj brat i ja napravimo bogatog Sneška, težine do jedne tone.Kad se osvrnem oko sebe svuda zimska čarolija.Kuće su utonule u snežni pokrivač.Snezne šubare pletu bele krupne pahulje.Sve svetluca od beline i podseća na zimske čestitke.Tako je sve čarobno ,pahulje se igraju, sudaraju i lete i dižu ogromne nanose.Četinari su dobili čipkaste nanose.Sve miruje ispod snega, a zimske čarolije caruju.Gde god pogledaš zimska idila.Odnekud iz žbuna iskoči poneki  zec.U ledenom snegu stoji srna  na brezuljku i nada se da će naći hranu.Ja pomislim u sebi kako bi to bilo lepo da se priblizi meni. Ja bih tada bila najsrećnija.Zima već polako odlazi, a meni će biti žao i nedostajace mi zimske čarolije.

                                                                             Stepanović Jelena III razred

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.