Jesen daruje

  Tik-tak,tik-tak.tik-tak...Polako su odbrojani topli letnji dani.Na snazi, u punom jeku, spustila se jesen...

    Jesen! Jesen je za mene najlepše godišnje doba. Zašto? Zato što nam daruje od srca zlatne i lepe dragulje.Drveće se presvlači u zlatne žute boje i priprema za bal. Korpe se pune dragocenim, zdravim i zdrelim voćem i povrćem od koga pravimo razne poslastice. Vredne bake i mame pripremaju u punom žaru zimnicu. Sa svih strana odjekuju snazni zvukovi motorki. Pune se prikolice i drva za ogrev se pripremaju u najvecem jeku. Vredne i marljive zivotinje pripremaju se za zimu, donoseći hranu u svojim skrovištima. U vazduhu oseća se miris zrelog groždja čiji se sok pretvara u slatko vino. Ptice selice nas uskoro napuštaju i odlaze ka jugu. Jutarnja rosa kvasi svojim kapljicama užarenu zemlju. Jesenji vetar nosi guste bele oblake koji prekrivaju jarko Sunce i donose hladnije vreme i kisu.

        Jesen je doba koje menja prirodu iz korena. Puna je darova, čarolija i vragolija.

                                                                               LEKIĆ SARA   iv razred

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.