Folko - književni lik

  Folko je dvanaestogodišnji dečak, bosonogo dete, razbarušene kose, u kaputiću do kolena, u pantalonama sa zakrpama, u iznošenoj košuljici.

          Blistavih očiju i blistavog osmeha, na blistavom suncu, ovaj dečak siromašnih ribara u izbledelim prnjama bio je lep kao neki dečak iz bajke. Sreća ga je činila tako ponosnim i lepim.

       Bio je visok i mišićav. Kosa mu je bila oštra kao šiblje i padala na oči, lice. Često je sanjao o divljim konjima. Deda Euzebio je želeo da mu unuk, kao i on bude ribar. A Folko je želeo da postane gardijan, da je celog dana na konju... Juri i traži krda bikova...Hvata i kroti divlje konje. Umeo je da bratu čita bajke, čudesne priče bez kraja. Ali je i mali divljak, po Antonijevim rečima.

                                                                                                             Redakcija kaficamagazin

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.