Jesen putuje

Bio je kraj septembra. Sa roditeljima sam krenula u selo. Pogledala sam kroz prozor automobila i dogodilo se nešto magično. Videla sam jesen kako putuje svojom kočijom. Sijala je kao zlato. Odjednom sam se i ja našla u toj kočiji. Tako je počela moja jesenja vožnja.

      Gledala sam kako jesen svojom zlatnom četkicom boji prirodu.Brisala je sunce sa neba i crtala sive oblačiće iz kojih je padala kiša. Otpratila je  laste na jug, a životinjama pevala uspavanku za duboki zimski san. Naterala je veverice da sakupljaju lešnike i orahe, a ljudi da beru plodove koje im je donela i da mrsi kosu drce dok se igraju napolje. Zelenu travu prekrila je šarenim tepihom od opalog lišća koje je počelo da šušti pod kapijom. Taj zvuk me je odjednom trgnuo. Ponovo sam bila u autu.

       Stigli smo u selo. Do mene je došao miris bakinog ajvara dok je sunce zalazilo, ostavljajući zlatni trag na nebu. Mahnula sam mu jer sam znala da je jesen došla.

                                      !! nagrada   Nadja Stanojević  IIIrazred

Tags:

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

Pretraživanje

Kupite lektiru za sve razrede osnovnih škola - brzo i povoljno!

Djelomično oblačno

11°C

Beograd

Djelomično oblačno
Vlažnost: 52%
Vjetar: J brzine 28.97 km/h
Subota
Mjestimično pljuskovi
5°C / 12°C
Nedjelja
Uglavnom oblačno
4°C / 6°C
Ponedjeljak
Djelomično oblačno
2°C / 6°C
Utorak
Uglavnom oblačno
3°C / 6°C

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".