Doživljaj sa zimskog raspusta

Ovaj zimski raspust mi je jednostavno protrčao, nisam ni osetila kako je brzo prošao.

 

Za vreme praznika temperatura se spustila ispod 20 stepeni. Prozori su bili ukrašeni ledenim zavesama. Pred vratima nizale su se lulice. Vetar je fijukao i vitlao sneg, pravio nanose i zatrpao puteve.

Ipak loše vreme nam je omogućilo da više vremena provodimo u toploj sobi sa porodicom. Pomagala sam mami u pripremi slatkih poslastica. Bilo je dosta slanih i slatkih specijaliteta. Zimska idila, sve zavejano, Čini mi se da je to period kada mi je sve slatko i sve mi prija.

Dane zimskog raspusta sam provodila na selu. Sve čari zime osetila sam i doživela. Lepotu zimske idile upotpunila je proslava Nove Godine i Božića. Bele padine pružale su izazov za skijanje i sankanje.Večernje druženje bilo je nezaboravno kada je cela porodica na okupu. Često mi nedostaje moj tata koji često poslom ide u Austriju.

Bilo mi je lepo. Nisam mislila da ću poželeti školu, ali sam jedva čekala da vidim moju dragu učiteljicu, ali više od svega moje drugove koji su mi baš mnogo nedostajali. Sa novom energijom vraćam se starim obavezama.

Zima je lepa, a beli pokrivač joj daje belinu, lepotu, sve izgleda svetlije i čistije. Zimski raspust volim najviše kada je moje selo pod snegom.

Monika Barbulović  uč. 4. razreda

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.