Kako sam provela zimski raspust

Svaki zimski raspust je lep i pun zimskih iznenađenja.

Ovaj raspust sam provela kući sa svojim najbližima.

Slavili smo Novogodišnje i Božićne praznike. Pripreme za Božić su mi bile najlepše. Na Badnji dan sam išla sa tatom po badnjak. Sneg je bio veliki, tako da sam padala nekoliko puta dok smo nasli badnjak. Kad smo stigli kući čekala nas je prelepa posna trpeza na stolu. Svi su bili za stolom i čekali. Mi smo obavili tradicionalne običaje: bacanje slame, kukuruza, žita, para po kući, paljenje badnjaka. Koliko varnica toliko zdravlja, sreće i parica. Večerali smo ukusna posna jela i bacali smo orahe. Sutra dan je bio Božić.Bogata trpeza, a spremali smo česnicu. Meni se pao bosiljak, kažu da je dobar za zdravlje. Moja sestra je izvukla paricu i svi smo se radovali. Treći dan Božića mi je bila slava. Gostiju je bilo sa svih strana. Mi deca smo bili za posebnim stolom, lepo smo mogli da ručamo i da se lepo ispričamo i šalimo. Posle ručka smo izašli napolje, grudvali se i igrali.

 Autor: Stojković Milena, IV razred 

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.