Pozna jesen u mom selu

  Žuti se.Kiša pada, magla se spustila. Po gustoj magli moje selo se nadzire.

         Dimnjaci se dime na svakoj kući. Hladno je. Mama, brat i ja pakujemo drva da napunimo drvarnicu još malo za zimu.Put se ne vidi. Uz melodiju kiše opada lišće žuto zelenih boja, pokriva šumu, šumarke kao tepih u sobi. Napadalo lišće je napravilo krug oko moje lipe u dvorištu.Srećna sam jer mogu da nosim gumene čizme i skačem po lišću i barama.Cuje se šuštanje suvog, opalog lišća. Jato šarenih fazana šeta proplankom i kraj puta traže hranu. Vesele srne trčkaraju, a predvodnik stada sluša i osmatra i čuva svoje stado.

     Možda će ipak posle još jedne kišovite jeseni i hladne zime započeti jedno novo rascvetano proleće.

    Moje selo ima prelepe slikovite predele i zato je najlepše u kasnu jesen.

                                                                                                                Barbulović Monika uč. 4. raz.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.