Jesen u mom gradu

 Neprimetno kao miris cveća, ugasilo se leto.Na carski tron prirode stupila je jesen i raširila svoje raskošne haljine.

Skutovi njene odeće spustili su se i na moj grad, a oči umorne od letnjeg sjaja, raduju se što grad izgleda nekako drugačije. Ujutru duže spava ušuškan maglom kao pokrivačem.Stidljivo ga budi sunce, blago i prijatno. Ponekad se to jesenje sunce sakrije iza oblaka, pa danima liju kiše, a ptice ćute pod strehom. Danima ljudi sede u kućama, slušaju fijuk vetra, posmatraju lišće koje opada, spremaju zimnicu i ogrev i strahuju od mrazeva. Potom opet sunce obasja ulice i parkove,razveseli stare šetače, otvori poslednje cvetove, probudi ptice i pćele.

Takva je jesen,ćudljiva i promenljiva, ali veoma bogata i darežljiva. Treba samo pogledati pijacu. Tezge se prosto gibaju pod težinom groždja, jabuka, krušaka, paprika,kupusa. Pomisli čovek da nema ništa lepše od jeseni, dok opet ne zavladaju vetar i kiša.

Jesen je doba izmaglice i slane, doba svadbi i ispraćaja u vojsku, doba u kome treba uživati, ali i užurbano raditi da bi se preduhitrila pozna jesen, siva i studena. 

                                                                 Marija Stojanović

       

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.