Pismeni sastav: Jesen je svuda oko nas

    Jesenja čarolija spustila se na njive i livade.Šuškavi redovi kukuruza, tiho šapuću i spremaju se na put u čardake. Senici su prepuni mirisnog sena. Po prostranim livaama beli se slana. Pored puta, rumeni se šipkom okićen žbun, a u daljini ptice oproštajno lete u krug.

   Čuje se cvrkut vrabaca.Raduju se obilju hrane što im je jesen donela.U travi se ne čuje usamljena cvrčkova violina. Pesma  je tužna, ko da sluti dolazak hladnih dana. Ptice selice spremaju se na put i zabrinuto gledaju u sivo nebo.

    Jesenji vetar skida sa grana male žute dukate. Obučen u svoj poderani kaput,vetar sedi na grani i svira tužnu jesenju pesmu.

    Dok priroda sanja tihe snove,jesen se zavukla u svaki njen kutak.Njene dosadne kiše i magle sve češće nam kvare raspoloženje.

   Jesen koja je svuda oko nas, obojila je prirodu sa svih strana.Okačila je svoje slike na suve grane i široke poljane. Sunce se krije, ali ove novembarske dane obasjava. Zlatna jesen se presijava. Ipak, jesen je najbogatije godišnje doba i uvek nas  daruje . Zato kad malo bolje razmislim, ja jesen volim najviše.

Tags:

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters

People in this conversation

Pretraživanje

Oblačno

2°C

Beograd

Oblačno
Vlažnost: 74%
Vjetar: IJI brzine 28.97 km/h
Petak
Oblačno
1°C / 5°C
Subota
Uglavnom oblačno
-1°C / 2°C
Nedjelja
Uglavnom oblačno
-4°C / -1°C
Ponedjeljak
Snijeg
-5°C / -3°C

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".