Pozna jesen

   Jutro je .Sedim kraj prozora i posmatram jesen. Sveže jutro i hladan vazduh su mi opisivali poznu jesen. 

       Gole grane kao da slute da će ih nositi jaki vetrovi i kvasiti kiše. Trava je promenila boju,od vlage je klonula, a suve stabljike štrče. Sićušni cvetići razbacani po jesenjem šiblju kraj puta. .Barice tu i tamo.Nebo sivo i mutno je uspavljivalo bledo i nemoćno sunce koje se jedva rumenilo. Stakla sa prozora su mokra, kao da neprestano suze liju. Staze su vlažne i često se spuštaju guste magle. Hladno je, ali jedan golub kupa se u jednoj barici dok se drugi šeću oko njega. Kao da žale za onim lepim danima. Mokro lišće truli i nestaje. Sve je tiho samo se čuje fijukanje vetra. Pozna jesen nam donosi mraz i hladnoću. Osećam poznu jesen u vazduhu. Tužan gavran kruži  nad sivim krovovima.

    Sve tone u san maštajući o novim danima.

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.