Moje dobro delo

Moja osnovna škola ima ogromno dvorište gde se deca druže, dele užinu i pričaju o raznim temama. Na ulazu u dvorište sedi teta Rada i prosi. Teta Rada je fina ženica koja nema novca. Nije zaposlena, a njena ćerka Ivana ide sa nama u odeljenje.

Ivanin otac je ostavio teta Radu kada se Ivana rodila, od tada se teta Rada teško razbolela i nije mogla da radi. Pomaže im samo socijalno. Svakoga jutra joj se javim, a sa Ivanom se svi lepo družimo. 

Jednoga dana sam ispričao mami ovu tužnu priču. Mama se rastužila i predložila mi da im pomognemo. Rekla mi je da predložim drugarima iz odeljenja da svako da nešto što ima za Ivanu i teta Radu, a naravno da to Ivana ne sazna. Predložio sam to ostaloj deci. Svi su se složili i svako je dao koliko je imamo. Skupili smo puno novca, garderobe i hrane, a drugarica Sofija je donela lep roze ranac za Ivanu. Tok jutra Ivana je ušla sa mamom u učionicu i svi smo uzviknuli "Iznenađenje!!!!". Rekao sam im da smo se dogovorili da im damo neke poklone... One su sve vreme plakale i zahvaljivale se. Onda smo pustili muziku i svi zajedno igrali.

Na kraju dana sam ispričao mami kako je sve ispalo i zahvalio sam joj se što me je naučila da napravim dobro delo.

Strahinja Krstić

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

Pretraživanje

Oblačno

0°C

Beograd

Oblačno
Vlažnost: 82%
Vjetar: JI brzine 11.27 km/h
Srijeda
Djelomično oblačno
0°C / 5°C
Četvrtak
Uglavnom sunčano
-1°C / 7°C
Petak
Uglavnom sunčano
-1°C / 6°C
Subota
Djelomično oblačno
-1°C / 7°C

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".