Proveo sam lep dan pored reke

Probudili me prvi jutarnji sunčevi zraci.Skočio sam i odmah počeo da se spremam na već dogovoreni izlet.Moj brat,tata i ja krenuli smo u Arilje,na Rzav,u ribolov.

      Dan je bio kao stvoren za uživanje pored reke.Sveže jutro okupano suncem ispunjeno mirisom trave i vode,cvrkutom ptica i žuborom reke,poželelo nam je dobrodošlicu.Svako je uzeo svoj štap i zauzeo mesto.Zabacio sam udicu i zagledao u nemirnu,brzu reku.Obe strane obale su zaposele vrbe.Nežne grane dodirivale su površinu vode.Reka je bila bistra i blistala se na suncu.U plićaku je bilo malih riba i ja sam zadivljeno posmatrao kako plivaju,čas nizvodno,čas uzvodno suprostavljajući se s lakoćom brzini i snazi reke.Šljunak pored vode uglačan,raznih oblika i veličine,toga jutra izgledao je kao divan mozaik.Upijao sam pogledom svu tu lepotu oko sebe i trudio se da zapamtim svaki  detalj,Priroda je tu zaista napravila čudo.Sve je tako lepo,divlje,netaknuto.

   U mojoj ruci se zatresao štap i trgao me iz zanesenosti.Polako sam namotavao strunu i najzad izvukao lepu pastrmku.Gledao sam je srećan i divio se njenoj lepoti.Onda sam je nežno skinuo sa udice i vratio u reku.Tata i brat su me gledali sa odobravanjem.Lovili smo ribu i jeli sendviče koje nam je mama spremila.

    Pred veče smo umorni i srećni krenuli kući.Dogovorili smo se da ubrzo ponovo dođemo na isto mesto.

Miroslav   Boškovič

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.