Pismeni sastav: Hajduk Veljkov lik

Hajduk Veljko Petrović rođen je u selu Lenovac blizu Zaječara u bogatoj porodici Petra Petrovića.

   Hajduk Veljko je bio mršav i visok čovek.Imao je smeđu kosu i male brčiće.Kao dete najviše je voleo lov na divlje svinje i priče o starim hajducima.Maštao je da i on kad poraste,bude srpski junak.Sa njegovim tamnim i plemenitim očima hrabro se borio.Bio je hrabar,plemenit i veran hajduk.Bio je odvažan i nije se plašio Turaka.Jašući svog odanog Kušlju,borio se i davao sve od sebe.Ponekad je bio svojeglav,nije slušao starešine i odluke o bitkama je donosio sam.Spolja je bio lep,a iznutra je vladala dobrota.

     Dugo će vremena proći da bi se rodio takav junak.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.