Stigao je mesec maj u naš kraj

Maj odavno šeta našim krajem.Doneo je mnoge promene,veliku radost,a njegova je velika moć da svaki život probudi i pokrene.

Zelene i mirisne livade posute su šarenim cvetićima i nežnim leptirićima.Sunce obasjava šume i bistri potok koji koji žubori.Svojim toplim zracima miluje prolećnu travu i malene cvetiće koji vire iz nje.U mesecu maju zeleno rastinje neprestano buja.Širi se miris procvetalih bagrema.Šume su dobile bogate zelene krošnje.Topli zraci se probijaju kroz velike krošnje drveta.

Šetam krivudavom stazom i osluškujem cvrkut ptica koji zvuči kao mali raspevani orkestar.Bubice mile na sve strane.Po neki jelenak uživa na suncu.Vredne pčele sakupljaju nektar iz malih cvetica.Bumbari se slade i osice traže hranu.Plašljive srne,lepe i nežne,  brzo pretrče u potrazi za hranom.Lagani povetarac širi miris rascvetalog voća.

Najviše se raduju deca i veselo se igraju uživajući u čarima i lepotama proleća.LJudi užurbano obavljaju svoje poljoprivredne poslove.

Svi smo raspoloženi kada je tu mesec maj sa svojom toplinom i radošću.

Povezani tekstovi:

Najlepši je mesec maj

STIGAO JE MAJ U NAŠ KRAJ

Stigao je maj u moj kraj

Jedan član moje porodice

 

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.