Najlepši je mesec maj

Proleće se nečujno uvuklo u naš kraj..Napokon je stigao red i na najlepši mesec maj.

Na vedrom plavom nebu Sunce je sada jedini gospodar.NJegovi topli zraci nežno miluju svu prirodu.j.Dok priroda buja i zeleni se, zraci zlatnog sunca je obasjavaju.Priroda je obukla najlepšu haljinu koja neprestano zrači spektrom zelenih boja.Bokori raznobojnog cveća prelivaju se po zelenom tepihu prostranih livada.Šareni leptirići sleću od cveta na cvet.Vredne pčele zuje na sve strane i sakupljaju med.Veseli cvrkut ptica čuje se svuda oko nas.Laste su se vratile svaka svome domu,popravljaju svoja gnezda u kojima će uskoro zacvrkutati male laste.Na velikom hrastu ispred moje kuće, roda je napravila  gnezdo od suvih grančica i tu će položiti svoja jaja.U daljini čuje se žubor potoka.Na livadi sve zuji od mnogobrojnih insekata.Vredni mravi su se razmileli i krenuli u radnu akciju.Počeli su da renoviraju mravinjake.Insekti su se razmileli po zelenom tepihu istkanom od zelenih trava.Žabe skakuću od kamena do kamena i pevaju pesmice svoje.Životinje su se rastrčale po polju u potrazi za hranom.Čuje se žagor radosne dece koja prave venčiće od prolećnog cveća.

Ja najviše volim mesec maj ,jer donosi radost i sreću u svačije srce.

Povezani tekstovi:

5 bitnih stvari na temu Moja drugarica

5 bitnih stvari na temu Putovanje koje ću pamtiti

5 bitnih stvari na temu Moja omiljena životinja

Čuvajte najbolju drugaricu

Hajde u šumu

Moje selo

 

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.