Zašto pravimo greške u vaspitanju..

Iz najbolje namere roditelji daju deci privatne časove.Ubrzan tempo,deca se odvode,dovode sa mnogobrojnih aktivnosti.Previše stimulisana deca očekuju konstantnu zabavu.Šta se desilo s njihovom maštom?Deca su sama sebi dovoljna.Deca najviše vole da se igraju ,podržimo ih u tome.Deca su maštovita,umeju da kreiraju svoj život i ne zavise od nikog drugog.Dete koje je prezaštićeno neće znati da se brine o sebi.Ponašanje koje vodi sigurnom dobitku,manje posla za roditelja,a bolje za vaše dete.Verujemo u to malo biće,s poštovanjem se odnosimo prema njemu.Cilj porodice da budemo svi zajedno,da najviše provodimo vremena sa porodicom i to u kući,za sreću cele porodice.

Nema mesta za mučenike u roditeljstvu.Zamislite da se vi žrtvujete iz dana u dan da bi ste na kraju imali nervoznu,nezadovoljnu i ljutu decu.Mislite na sebe.Sreća roditelja je na prvom mestu,jer kad su roditelji srećni i deca su srećna.Neka vam spavanje bude prioritet,sve porodice su srećnije ako su roditelji odmorni.

Smanjite deci preterane aktivnosti.Isključite računar i pošaljite decu napolje.Organizujte dane,tako da vaše dete ima dovoljno vremena za slobodnu igru.Zajedno ručajte i večerajte sa decom,na taj način lako podstičete razgovor o proteklom  danu.Deljenje stvarnih trenutaka s vašom decom je najbolji način da im pokažete koliko su vam važni.

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.