Stres je druga reč za strah

Danas se mnogo govori o stresu.Izgleda da je svako u stresu zbog nečega.Tu reč koristimo svakoga dana već kao poštapalicu.,,Toliko sam u stresu",ili,,To je toliko stresno",ili ,,Sav taj stres,stres,stres."Za mene je stres reakcija strahom na stalne životne promene.On je izgovor koji koristimo da ne  bismo preuzeli odgovornost za svoja osećanja.Ako reč ,,stres"izjednačimo sa reči,,strah",onda iz života možemo da eliminišemo potrebu za strahom.

Kad sledeći put pomislite na to koliko ste u stresu,zapitajte se šta vas toliko plaši.Pitajte:,,Čime sam se toliko opteretio?Zašto se odričem svoje moći?"Utvrdite šta je to što u vama stvara taj strah i što vas onemogućuje da dođete do unutrašnje harmonije i mira.Stres nije unutrašnja harmonija.Unutrašnja harmonija je biti u miru sa sobom.Nemoguće je imati u isto vreme i stres i unutrašnju harmoniju.Kad ste u miru ,radite stvari jednu po jednu.Ne dozvoljavajte da vas stvari preplave.Kad se osećate pod stresom,uradite nešto da izbacite strah,tako da možete bezbedno da se krećete kroz život.Nemojte reč,, stres" koristiti kao poštapalicu.Nemojte tako maloj reči davati toliku moć.Ništa nema moć nad vama.

                                             Izvor:Moć je u vama   - Lujza Hej

 

Tags:

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.