Ja sam predivno biće.Okrivljavao sam i kritikovao sebe zato što sam verovao da će to poboljšati moj život,pa ipak se nikakvo poboljšanje nije desilo svih ovih godina.U stvari,uz stalnu kritiku,izgleda kao da se stvari menjaju i napreduju mnogo sporije.Tako na primer,dok slušam svoj unutrašnji dijalog,otkrivam da stalno nešto kritikujem,govoreći sebi da nisam dovoljno dobar ili da činim nešto pogrešno .Samim tim prepoznajem sve stare šablone detinjstva i odmah poćinjem ljubazno da se obraćam detetu u sebi,Umesto da se delim,obogaćujem sebe pohvalama i prihvatanjem.Znam da sam na putu da postanem ispunjen ljubavlju.

                            Autor:Lujza Hej   Meditacije za izlečenje vašeg života

Tags:

Kad brinete o svom zdravlju.vi se odlučujete za zdrave,hranljive namirnice.Kada brinete o mentalnom i emotivnom zdravlju,odlučite se za misli koje stvaraju čvrste unutrašnje temelje.Jedna  zaludna misao ne škodi mnogo,ali one misli koje uvek iznova ponavljamo,nalik su vodenim kapima.Prvo se skuplja barica,zatim bazen,onda jezero i na kraju okean.Stalno osuđivanje i mišljenje o sopstvenim nedostacima povlače vašu svest na dno mora negativnosti,dok vas s druge strane ponavljanje uzvišenih misli o Istini,miru i ljubavi uzdiže toliko da plovite okeanom života bez najmanjeg problema.Misli koje vas povezuju sa jednostavnošću života olakšavaju vam posao donošenja odluka i njihovog sprovodjenja,

Proučimo kako misli utiču na život.Uvek će te težiti ka onome o čemu najviše razmišljate.Koliko puta ste se našli u situaciji koju nikako niste želeli?Rekli ste sebi:Samo da se ne desi...Samo da me ne pita...Samo da mi se ne ponovi..."Pogađate šta se desilo? Pravilo je:Mislite o nečemu i prizvaćete to."

Čak i ako razmišljate o nečemu što ne želite,težiće te da vam se to dogodi.To se dešava zato što vaš um uvek teži ka nečemu.Ovo se dešava zato što um radi pomoću slika.Kad sebi kažete:Ne smem da zaboravim knjigu",u glavi imate sliku sebe kako zaboravljate knjigu.Kad sebi kažete:Setiću se da ponesem knjigu",u glavi ćete imati sliku sebe kako ste se setili da ponesete knjigu i biće vam mnogo veći izgledi da je zaista ponesete.Jednostavno vaš um ne može,niti želi da radi suprotno od vaših ideja.Stoga,kada trener dovikne svom igraču:,,Nemoj da promašiš",priziva nevolje! Pozitivno mišljenje je delotvorno jer oni koji razmišljaju pozitivno misle o onome što žele.Neizbežno teže ka svojim ciljevima.Uvek razmišljajte o onome što želite.Imajte na umu da vaše misli svakoga dana stvaraju podsvesne programe.Pazite o čemu razmišljate! Ako želite da budete uspešna osoba,zamišljajte sebe kako blistate samopouzdanjem.Zamislite da je cilj već ostvaren i vaš um će se posvetiti ostvarivanju idealnih rezultata.Ukoliko želite da budete bogati,koristite isti princip-nastavite da zamišljate idealan ishod.Govorite sebi da već uživate u uspehu i napretku koji želite i vaša podsvest će to odraditi za vas.Ovo pravilo zaista besprekorno funkcioniše.

 

Tags:

Strana 1 od 3

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.