Stariji uživaju više nego mladi

Stariji se ređe svađaju,bolje rešavaju konflikte,bolje kontrolišu emocije,lakše prihvataju probleme i manje su skloni besu.Istina je da se neke moći gube s godinama,ali mnogo se dobija.A da biste te blagodeti osetili,važno je psihički se prilagoditi na starost.


Aktivirajte se
Nije lako biti u potpunosti zadovoljan kad se starost prikrada,a bolesti polako zauzimaju mesto zdravlja i snage.Mnogo stari ljudi postanu mrzovoljni i cinični zbog neprestanog razmišljanja o neuspesima i razočarenjima.Tako se stiču loše navike,kojih se posle nećete lako otarasiti.Nađite nešto što vas interesuje,postavite sebi neki cilj i idite ka njemu.Bez obzira koliko ste stari,možete imati nekakav cilj.Socijalni,dobrotvorni ili duhovni rad utiču na to da se ćovek oseća korisno.a to daje mnogo ohrabrenja za srećan život.
  Živite od danas do sutra
Nemojte stalno pričati o starim dobrim vremenima,ne gledajte stare slike,ne žalite se na probleme.Sve to čini da se osećate starijima nego što jeste.Uživate li u društvu negativnih ljudi? Sigurno ne.Zato budite mladi duhom,vedri,velikodušni i nasmejani.Svako voli takvo društvo,a i vi ćete više voleti sebe takvog.Mislite pozitivno i družite se s produhovljenim ljudima svih uzrasta.Prijateljstvo nudi razbibrigu i sreću i pomaže da manje razmišljate o sebi.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.