Indeks telesne mase

Svetska zdravstvena organizacija preporucuje izracunavanje indeksa telesne maseVMI,koji je dobar osnov za procenu zdravstvenog rizika pojedinca.Izracunava se tako sto se telesna masa u kilogramima podeli s visinom u metrima na kvadrat.Normalno ishranjene osobe imaju vrednost VMI izmedju 18,50 i 24,99,sto znaci dobro zdravlje i nisku stopu oboljevanja i umiranja.Indeks do 30 ukazuje na prekomernu telesnu masu,a preko 30 na gojaznost. Obim struka je jos bolji pokazatelj rizika od raznih oboljenja koja prate gojaznost.Muskarci koji imaju obim struka preko 102,a zene iznad 88 centimetara imaju izrazito povecan rizik od bolesti srca i krvnih sudova,povisenog krvnog pritiska,secerne bolesti,nekih malignih i drugih oboljenja.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.