Sitne letnje povrede

Grčevi
Mišić se zgrči kada se nevoljno i naglo kontrahuje,a to izaziva jak bol.Ne paničite,okrenite se na leđa,ispružite noge uprkos bolu,masirajte bolno mesto i pokušajte što pre da izađete iz vode.Unosite dovoljno tečnosti i elektrolita,ne dišite ubrzano,izbegavajte alkohol,hladnu vodu za kupanje i jake struje u vodi i sve drugo što može dovesti do grčeva mišića,na primer nagli ulazak u vodu.


Modrice
Odmah na modricu stavite led uvijen u tkaninu kako bi se smanjio otok i modrica brže zarasla.Oblogu držite 15 minuta nekoliko puta dnevno.Ako nemate led,dobro će doći i smrznuto povrće.
    Podignite deo tela s modricom iznad visine srca da bi se smanjio izliv krvi u modricu.Mirujte i ne opterećujte mišiće u predelu povrede.Kasnije modrice se mogu mazati gelovima,mastima i sl.
    Opekotine od sunca
Stavljanje hladne obloge fiziološkog rastvora ili tri posto borne kiseline,kreme koje sadrže anestetike i nizak procenat mentola.Nikud bez mleka za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom i ne sunčajte se između 11 i 16 časova.
     Posekotine
Zaustavite krvarenje,ako je potrebno,pritiskom na posekotinu čistom tkaninom ili zavojem,isperite ranu čistom vodom,a okolinu rane sapunom.Ako imate neku antibiotsku kremu,namažite je u veoma tankom sloju na ranu i zavijte je ili je zbrinite flasterima.

 

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.