Nova energetska pravila

Steknite rutinu
Veoma je bitno koliko spavate.Nedostatak sna utiče na raspoloženje,a ukoliko u dužem periodu ne spavate dovoljno,to dovodi do osećaja konstantnog umora i pada imuniteta.
Vežbom do energije
Redovne fizičke aktivnosti umerenog intenziteta povećavaju nivo energije.Ako ste umorni nemojte sebe forsirati.Dovoljno je da šetate umerenim tempom.


Jedite kompleksne ugljene hidrate
Izbegavajte slatkiše,jer je njihov efekat podizanja energije kratkotrajan,a izaziva još veći umor.Ključna stvar za održavanje energije jeste redovno uzimanje hrane,na svaka četiri sata,kao i baziranje obroka na namirnicama koje pružaju stabilno oslobađanje šećera u krvotok(pirinč,integralne žitarice i hleb,krompir,jezgrasto voće,semenke,mahunarke i većina povrća)
Pijte tokom celog dana
Dehidratacija može da bude uzrok umora.Zato se postarajte da popijete od šest do osam čaša vode dnevno.Izbegavajte kofein i alkohol ,jer ovi napici izazivaju oscilacije nivoa šećera u krvi,što troši energiju.
Redukujte stres svakog dana
Poznato je da joga i meditacija veoma efikasno ublažavaju tenziju,koja nam oduzima mnogo energije.Bilo koja aktivnost koju volite,na primer šetnja u prirodi ili redovno druženje sa prijateljima koji vas uvek nasmeju,takođe može da učini prava čuda za vas.Svakog dana odvojite vreme samo za sebe.Čak i nakon veoma napornog radnog dana,odgledajte epizodu omiljene serije,neki zanimljiv film ili pročitajte poglavlje knjige koja će vam odvući misli od svakodnevnih briga. 

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.