ČUVAJMO ZDRAVLJE!

Zdrava hrana
Preporučujem jabuke,koje zbog velikog sadržaja vitamina i minerala čini naš organizam zdraviji.U sastavu ovog voća nalazi se pektin,koji u želucu stvara osećaj sitosti i povoljno deluje na probavu.Pored toga jabuke sadrže i fruktozu,šećer koji zadovoljava želju za slatkim,a da pri tom ne menja koncentraciju glukoze u krvi
Kvalitetna voda i vazduh
Najbolje bi bilo piti dva litra vode dnevno.Tu količinu vode,unosi samo mali broj ljudi.Naročito zaboravljamo da pijemo kada smo pod stresom.Najbolji način da uživate u blagodetima kvalitetne vode i vazduha jeste da posetite neku od banja i klimatskih lečilišta,kojima je naša zemlja bogata,a što mi ne koristimo dovoljno.
Redovno kretanje
Redovno i disciplinovano brzo hodanje može mnogo da učini i za zdravlje i dobro raspoloženje.Hodanje povećava kapacitet pluća i pospešuje protok kiseonika organizmom,povećava srčani kapacitet i stabilizuje krvni pritisak,povećava masu,jačinu,izdržljivost i pokretljivost mišićnog tkiva,relaksira,opušta,štiti od pogubnog delovanja svakodnevnoga stresa i čini nas generalno zadovoljnijima.Kako i sportsko hodanje znatno manje opterećuje organizam(posebno zglobove) od trčanja,ono predstavlja idealan oblik sportske rekreacije.
Kvalitetan san
Spavanje je veoma važno za zdravlje,a organizmu treba od šest do osam sati kvalitetnog sna.Isplanirajte svoje vreme tako da ležete ranije,pogotovo radnim danima.
Konzumiranje vitamina
Voće i povrće najbogatiji  su izvori .Uvedite voćnu užinu dva puta dnevno.Jedite što više svežeg povrća.a zimi može da posluži i ono iz turšije.
Lekarski pregledi
Ne izbegavajte odlazak kod lekara ako primetite bilo kakve promene,odnosno simptome.
Sopstveni program protiv stresa
On treba da uključuje fizičku aktivnost,učenja tehnika opuštanja i disanja,kao i program relaksacije.
Pozitivno raspoloženje
Optimizam,vera u pozitivan ishod prilikom suočavanja sa problemima,toplina u odnosima s drugim ljudima.Sve to doprinosi dobrom raspoloženju,koje opet pozitivno utiče na naše zdravlje.Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.