Plivanje najbolji lek za astmu

Suvo,toplo i sunčano vreme pogoduje najvećem broju asmatičara,a posebno deci koja pate od ovog oboljenja,pa bi letnje mesece trebalo iskoristiti za popravljanje imuniteta.Tako će maličani koji imaju astmu spremnije dočekate jesen kada se tegobe,po pravilu intenziviraju.
       

  Da bi dete ojačalo,trebalo bi da provodi što više vremena napolju,da šeta,trči i bavi se sportom jer će mu fizička aktivnost ojačati pluća.Boravak na svežem vazduhu posebno će prijati malim asmatičarima kojima smetaju kućna prašina i grinje.
         More je prava stvar
Iako se deci koja pate od astme preporučuju skoro sve sportske aktivnosti,mališanima treba dozvoliti da izaberu aktivnost koju najviše vole.Treba im predočiti da su za njihov zdrastveni problem najblagotvorniji atletika,vaterpolo.rukomet.odbojka,veslanjei,na prvom mestu,plivanje,koje aktivira gornji rameni pojas i stimuliše rad pluća.
               Asmatičarima se ne preporučuju samo padobranstvo,dubinsko ronjenje i discipline koje zahtevaju ubrzano i plitko disanje,kao i izlaganje hladnoći.U vreme godišnjih odmora,treba planirati boravak na moru koji je za decu koja imaju astmu višestruko koristan.
               Morska voda,sunce i plivanje pozitivno utiču na imunitet i jačaju organizam mališana,Posebnu pažnju treba posvetiti higijeni jer u hotelskim i apartmanskim dušecima,jastucima i posteljini ima grinja koje spadaju u najčešće izazivače asmatičnih napada,naročito kod naglih temperaturnih promena.Nekada su lekari savetovali roditeljima za decu,dok su na moru,bude u cik zore da bi šetala po plaži,ali za tim nema potrebe.Dovoljno je,poštovati uobičajen ritam života jer boravak napolju,a naročito plivanje,jača dečji organizam u dovoljnoj meri. 

 

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.