SPAVAJTE DUŽE DA BI STE ISMRŠALI

 

Ako želite da se oslobodite viška kilograma,zaboravite na brojanje kalorija,savezuju američki naučnici,koji tvrde da postoji mnogo prijatniji put.,,Dijeta u snu”je idealno rešenje za vas ukoliko imate genetske predispozicije za nagomilavanje kilograma.Oni koji spavaju manje od sedam sati dnevno ohrabruju gene koji podstiču gojenje,dok spavalice,koje u snu provedu devet sati ili duže suzbijaju njihovu aktivnost

     Naučnici su pratili više od 1.000 parova jednojajčanih i dvojajčanih blizanaca.Samo jednojajčani blizanci imaju iste gene,pa su razlike u težini između njih omogućile naučnicima da utvrde da li je višak kilograma nasledne prirode ili posledica uticaja spoljašnjih faktora.

     Rezultati studije su pokazali da je kod onih koji su spavali kraće od sedam sati dnevno 70 odsto razlika u težini bilo uslovljeno genima.Nasuprot tome,kod onih koji su u proseku spavali devet sati ili duže samo 32 odsto razlika bilo je genetske prirode.Rezultati navode na zaključak da kraće spavanje obezbeđuje pogodniju atmosferu za ispoljavanje gena koji utiču na gojaznost.Druga mogućnost je duže spavanje sprečava gojenje tako što sprečava ispoljavanje ovih gena.

 

 

 

 

 

 

 

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.