Prednosti i opasnosti izlaganja suncu

  Sunce  će uvek biti izvor života na zemlji.Sunce stvara energetsku podlogu za naše vedro raspoloženje, pa tako  učestvuje i u održavanju emotivne ravnoteže.Sunce je prijatelj zdravlja i kože, jer jača naše odbrambene funkcije.Takođe pomaže tiroidnoj žlezdi  da bolje funkcioniše. Provitamin D se pod uticajem sunca pretvara u vitamin D, izuzetno važan za jačanje i razvijanje koštane mase, posebno kod dece.Vitamin D poboljšava iskorišćenost kalcijuma kod dece i starijih osoba  pa tako ublažava starenje i pojavu osteoporoze. Neka lečenja organizma zahtevaju pomoć sunca. Toplota posebno pogoduje zglobovima, reumi i jajnicima.Sunce čini čoveka aktivnijim, preduzimljivijim i emotivnijim, a imuni sistem se poboljšava na štetu virusa i bakterija. Neke bolesti se povlače ili potpuno nestaju.Pojačana cirkulacija oporavlja čitav organizam. Ovo su samo neke od prednosti koje nam pruža svetlost koja život znači.Ima ih još mnogo i treba da smo ih svesni.                     Plivanje je najbolji sport za sve uzraste, potroši 250 do 300 kalorija na sat i aktivira sve mišiće.               Ovo naše voljeno sunce postalo je vrlo opasno.Uzmimo onda samo onoliko koliko nam daje bez kazne. Bolje razumevanje procesa tamnjenja kože i obavezne mere predostrožnosti omogućuju da od sunca dobijemo sve blagodeti i izbegnemo oštećenje kože i celog organizma. Pridrzavajte se naših saveta i more i sunce ce vam biti prava rekreacija.               Postujte vreme izlaganju suncu I nećete imati nikakvih problema.Ustanite rano i sunčajte se samo pre podne do 10 časova i popodne od 17 časova. Sat napred ili nazad može se pomeriti u zavisnosti na kom ste meridijanu. Ono što je bitno je da vaša senka treba da bude što duža i čto dalja od vašeg tela.Tada zraci nemaju moć da vam nanesu povrede, ali koža tamni i dobija lepu dugotrajnu boju.U podne kad je zračenje najjače, čak uopšte nemamo senku, jer zraci padaju pod pravim uglom, a koža ne dobija tamni pigment već gori i brzo se peruta.  

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.