4 jutarnje vežbe kod kuće

Jedna od vaših odluka je da konačno počnete da vežbate? Dokazano je da od prevelikih očekivanja brzo odustanemo, stoga za početak krenite - polako 1. Vežbe za jačanje leđa - Leđni mišići jedan su od najvažnijih prirodnih „steznika“ kičme koji joj omogućavaju uspravan stav, stabilnost pri kretanju i olakšavaju obavljanje fizičkih aktivnosti. Lezite na prostirku i istegnite što više možete gornji deo tela unazad (kao na slici). Ponovite istezanje u tri serije od 15 vežbi, a zatim ruke spojte iza vrata i postepeno podižite gornji deo tela. Dok ležite na stomaku, ruke savijte u laktu i čelo stavite među dlanove.

 Naizmenično podižite jednu pa drugu nogu, zatim obe zajedno, i celu kombinaciju ponovite 10 puta. Lezite na stomak, a ruke ispružite pored tela. Dlanove prislonite na lumbalni deo leđa. Dlanove okrenite prema gore. Savijte kolena, a glavu držite čelom naslonjenu na prostirku. Istovremeno podižite i ispružite gornji deo tela, ruke i noge, pa se vratite u početni položaj. Vrlo je bitno da nakon vežbanja odradite ponovo vežbe istezanja i opuštanja mišića kako biste se opustili.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.