Tresnje

Tresnje su jedna od najsladjih poslastica kojima nas je priroda darovala.Tresnje poticu iz Turske,a za uzgajanje ovog slatkog voca najzasluzniji su Grci,dok su Rimljani ,,krivi,,za njegovo rasprostiranje po starom kontinentu.Njihove legije su ih,naime,sirile po Evropi.Energetska vrednost im je samo 32 kilokalorije u 100 grama,pa su oduvek smatrane za idealnu uzinu ili cak i zamenu za obrok kod ljudi s povecanom telesnom tezinom.Ovo voce bogato je prehrambenim vlaknima,vitaminima i mineralima,fitohemikalijama,ali i antioksidansima koji stite organizam unistavajuci stetne slobodne radikale.Tresnje ne sadrze holesterol i dobra su zamena za hranu koja sadrzi dodatni secer.Bogate su kalcijumom i zato uspesno eliminisu natrijum iz mokrace koji zadrzava izlucivanje vode iz organizma,pa su i dobar diuretik.Tresnje ne treba jesti pre obroka jer mogu da izazovu kocenje izlucivanja probavnih sokova.Nakon tresanja ne treba piti vodu,a pogotovo ne pivo ili alkoholna pica.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.