Trešnje umesto aspirina

Trešnje ćete gledati sasvim drugim očima jer je ovaj mali crveni plod mnogo više od voća.Em su najbogatije antioksidantima,em ublažavaju upalne procese.Naučnici s instituta u Mičigenu dokazali su da 20 trešanja ima deset puta jače dejstvo od jednog aspirina..Zato umesto na lekove ,navalite na ovo voće.Trešnje su veoma bogate antocijaninima,najjačim antioksidantima iz grupe flavonoida koji sprečavaju cve zapaljenske procese u organizmu.To su zapravo biljni pigmenti koji ovom voću daju karakterističnu crvenu boju.,pa što su trešnje crvenije,sadrže više antocijanina.

Ovu supstancu sadrže još i crna čokolada i borovnice.Čarobni antocijanini i podmlađuju jer jačaju vezivno tkivo i sprečavaju nastanak bora.Trešnje su i prirodni lek protiv celulita jer imaju mnogo kalijuma,a malo natrijuma,što podstiče izlučivanje vode iz organizma.
          Osim toga,pune su dijetnih vlakana i vode,a to pomaže u ubrzavanju metabolizma.Pošto sadrže razne kiseline i voćni šećer,dodatno podstiču rad creva i pankreasa,aktiviraju jetru i bubrege i oslobađaju organizam otrova.
           Trešnje su pravi prirodni lek sa drveta jer ublažavaju bolove u mišićima,smanjuju tegobe kod artritisa i gihta,a deluju protiv upalno,diuretski i antioksidantno.Spisak lekovitih materija koje sadrži ovo voće je dugačak:od vitamina sadrže beta-karoten,i to 19 puta više od jagoda i borovnica,vitamin c,vitamin B1,B2,B3 i folnu kiselinu.Pritom su bogate i kalijumom,kalcijumom,magnezijumom i gvožđem.


 

         

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.