KINOA ČUDOTVORNO ZRNO

Kinoa je jedna od nutritivno najvrednijih namirnica na planeti,pa nije nikakvo čudo što ju je Savet Ujedinjenih nacija proglasio super žitarico

ZAŠTO JE KORISNA?Ovo seme poznato je po tome što ima vrlo nizak glikemijski indeks(brzina kojom raste nivo šećera u krvi posle uzimanja određene vrste hrane),a pritom je bogato proteinima.Kinoa je čist i kompletan protein,što znači da sadrži svih osam esencijalnih amino-kiselina koje su ćelijama potrebne za razvoj.Tako]e,bogata je vlaknima i mineralima-fosforom,magnezijumom i gvožđem.U prilog  kinoi ide i to što ne sadrži gluten,lako je svarljiva i jednostavno se priprema:pomešajte šolju kinoe sa po pola šolje mleka i bobičastog voća pa ćete dobiti ukusan,hranljiv i lekovit doruča

NE ZABORAVITE JEČAM:

Ova žitarica je,kao i kinoa,bogata vitaminima i mineralima.Tako]e,odličan je izvor rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana,zbog čega je savršena namirnica za redukciju holesterola,ali i zdravlje debelog creva.Najbolje je dodati ga gulašu ili supi.

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.