Crna čokolada snižava hipertenziju

Najzdraviji izbor za ljubitelje poslastica-crna čokolada.Ona je prepuna antioksidanata koji se bore protiv slobodnih radikala u našem organizmu, a i dobra je zaštita od kardiovaskularnih bolesti..Slobodni radikali su nepotpuni atomi-nedostaju im elektroni-koji mogu da poremete ispravan rad ćelijske membrane ili DNK,i na taj način otvaraju put starenju, raku i drugim bolestima. 

Najubičajeniji način snadbevanja tela antioksidantima jeste ishrana a jedna od namirnica koje su njima naročito bogate upravo je crna čokolada. Rezultati istraživanja su zapanjujući-kako u crnoj čokoladi sadrži više antioksidanata nego voće i povrće, dok je njen uticaj na snižavanje krvnog pritiska ravan uticaju redovnog umerenog vežbanja-konzumiranje ove zdrave poslastice smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti za 20 odsto u roku od pet godina, a uz to i povećava elastičnost krvnih sudova,  smanjuje formiranje plaka na njihovim zidovima,ublažava zapaljenske procese u organizmu i snižava nivo lošeg holesterola.  

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.