BILJNI ČAJEVI NAJBOLJI SU UJUTRU

  Čaj najbolje deluje ako se uzima ujutru, na prazan stomak.Najjače deluje ako se uzima tokom celog dana, na gutljaje, na svakih jedan do dva sata po supenu kašiku.Na taj način ne opterećujete želudac, lakše se vari a jače deluje.Ako se pije na šoljice, treba uzeti uvek manju.    Ako jedan čaj ne pomogne u lečenju određenih tegoba, posle osam dana treba primeniti novi recept, jer se na taj način u želucu ne stvara navika za njim.   Poznato je i da gorki sastojak u čajevima popravlja i jača želudačne sokove, pospešuje varenje i obnavlja krv.Takođe čaj bez šećera  deluje mnogo jače.    Starije osobe koje nisu slabe, trebalo bi da pripremaju čaj tako što će uzeti dve do tri kašičice određenog bilja ili lišća na pola litra vode.Čaj se kuva 5 do 10 minuta, procedi i popije, tri puta na dan, ili tokom celog dana na gutljaje.    Za decu mlađu od 14 godina i za slabe osobe, uzima se polovina navedenog sadržaja, a za decu mlađu od 8 godina-samo četvrtina.   .Kod prehlada treba piti vruć čaj, a kod bolesti sa groznicom-hladan. Žene ne treba da piju čaj za vreme menstruacije.Čajevi su svoju delotvornost pokazali kod mnogih bolesti.U tom smislu, dobri poznavaoci za neuralgiju preporučuju čaj od lipe ili ruzmarina, za gljivice u ustima čaj od žalfije i ruže, za slabo srce kineski čaj.    

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.