DIJETA ZAHTEVA PRIPREME

  Vodite dnevnik   Pre nego što donesete odluku da skinete kilograme,dobro se pripremite.U svesku zabeležite svoje mere i vodite dnevnik o svemu što ste jeli u toku dana,i to čitave nedelje.      Ujutru, posle odlaska u toalet, stanite na vagu i izmerite se      Običnim krojačkim centimetrom izmerite obime-grudi, struk, kuk, bedra i butine      Pogledajte se u ogledalo i budite realni-recite sebi da li vam se dopada ono što vidite      Vodite dnevnik nedelju dana, u koji ćete po danima beležiti sve, ali zaista sve što ste, i koliko ste jeli i pili. Pišite i vreme i u kojoj situaciji ste nešto pojeli.Na primer,neko je slavio rođendan i doneo tortu pa niste mogli da odbijete...     Bitno je vreme u toku dana, Gojazne osobe uglavnom ne doručkuju, pa onda nešto pojedu i kada dođu kući ručaju, a onda ne mogu da se zaustave     Pišite sve,U vašem je interesu, jer napadi nekontrolisane gladi uglavnom počinju u popodnevnim i večernjim časovima     Tako čete ustanoviti koje je to doba dana kada se pojavi,,napad '', odnosno nemogućnost da se zaustavite, koja je to hrana ili situacija kada neumerno jedete    Uradite analize krvi i mokraće, prekontrolišite masnoće, šećer i gvožđe u krvi, proverite hormone tiroidne žlezde,izmerite pritisak    Posle nedelju dana analizirajte sve što ste napisali.Budite iskreni-da li više jedete sami ili u društvu,da li ste u stanju da odbijete hranu kada vas ponude ili više jedete krišom   Znajte da je gojaznost zaista problem, ali nije nerešiv i moguće ga je pobediti  

Pretraživanje

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".

Copyright © Kafica Magazin - opuštajuće teme uz kaficu. All right reserved. Zabranjeno je svako kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje sadržaja sa sajta. Svako kopiranje sadrzaja će biti sakcionisano.