Šta se to nalazi u sastavu zelenog čaja, što ga čini toliko zdravim?

Zeleni čaj je poznat po visokom sadržaju katehina, a oni imaju antioksidantska svojstva, što znači da štite ćelije od oštećenja. Zeleni čaj sadrži 30% katehina, što je mnogo veća količina, u poređenju sa crnim čajem. U procesu pripreme crnog čaja se katehini oksidišu, pa se na ovaj način stvara drugi antioksidant, teoflavin. Sadržaj teoflavina u crnom čaju je oko 4%, pa se iz ovoga jasno vidi zašto se zeleni čaj smatra zdravijom opcijom. Jedan od katehina u zelenom čaju je jedinjenje poznato kao EGCG, čija se zdravstvena svojstva tek ispituju.

Nemojte se zavaravati. Loš zadah nikad ne može biti dobra stvar. Čak vam može narušiti samopouzdanje, kao i društveni život i bliske veze sa ljudima.

Ali, da li ste znali da jedan od najboljih načina da izlečite loš zadah počinje iznutra?

Dobra oralna higijena igra ključnu ulogu u obezbeđivanju svežeg daha.

Potrebno je:500g kora,350 g maka, 150 mlevenih oraha, 200 g belog suvog groždja, 250 g maslaca, kora i sok od limuna

Sirup:500g šećera, 3 dl vode

  Složite 3 kore premazane maslacem, pa staviti fil na dužu ivicu. Umotajte, isecite na jednake komade,složiti ih u pleh i pecite 50 minuta na 170 stepeni.

                                                        Redakcija Kaficamagazin

Tags:

Sjediniti sastojke:1 kilogram brašna, 600 g mleka, 1 kocka kvasca, 1 čaša ulja i kašika soli, 3 kašike šećera . Napravite 5 jufke. Sačekati da nadodje testo.Razvući testo u obliku pravougaonika. Četiri žumanaca sjediniti s jednim margarinom i tom smesom premazati preko razvučenog testa. Testo uviti u rolnu. Sačekati 20 minuta da odstoji. Umućenim belancima premazati , a zatim posuti susamom. Seći rolnice na trougliće ili romboide. Peći na temperaturi 250 stepeni 35 minuta.

                                          Redakcija Kaficamagazin

 

Tags:

Od materijala je potrebno:700 g brašna,2jaja, 200 ml mleka, 1 margarin, 1 prašak za pecivo, 5-6 kašike zejtina, kockica kvasca, kašičica soli. Kvasac staviti u mleko da naraste.Dva žumanceta sjediniti sa svim ostalim sastojcima. Mesiti testo dok se brašno ne lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste.Zatim rastanjiti testo . Modlom oblikovati pereke i staviti ih u pleh za pečenje.Dva belanceta dobro umutiti i premazati pereke. Pereke možemo posuti susamom ili kimom po želji.Peći dok porumene,budu hrskavi i veoma ukusni.

                                               Redakcija Kaficamagazin

 

Tags:

Šećer,margarin i slatku pavlaku otopite na srednjoj temperaturi,a onda povećajte temperaturu da smesa provri.Kada provri dodajte kokosovo brašno i pomešajte da se sastojci sjedine.

    Manji pleh obložite papirom za pečenje,pa izlijte smesu.Stavite u frižider na dva sata da se stegne.Izvadite kolač iz frižidera,pa ga isecite na male kocke,kao minjone.Minjone ponovo vratite u frižider,a za to vreme napravite glazuru od čokolade i maslaca.Čokoladne minjone prelijte glazurom i služite.

Tags:

Strana 1 od 11

Pretraživanje

Oblačno

0°C

Beograd

Oblačno
Vlažnost: 82%
Vjetar: JI brzine 11.27 km/h
Srijeda
Djelomično oblačno
0°C / 5°C
Četvrtak
Uglavnom sunčano
-1°C / 7°C
Petak
Uglavnom sunčano
-1°C / 6°C
Subota
Djelomično oblačno
-1°C / 7°C

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".