Ja imam puno nastavnika koje volim i poštujem, ali bih posebno izdvojila moju učiteljicu.                                                                                                        Nada je ime moje učiteljice.Ima kratku crnu kosu, belog je tena, ima nežan i lep glas. Uvek je nasmejana, vedra i snalažljiva u svom dugogodišnjem poslu. Ona nas je naučila da čitamo, pišemo i brojimo.Prenela nam je ljubav prema knjigama, nauci.Naučila nas je kako da učimo na greškama.Kada pogrešimo ona nas uvek na lep način ispravi. Dok smo u školi, ona nam je druga majka.Učestvujemo na svim konkursima i uvek se vraćamo punih ruku nagrada i pohvala. Kad smo dobri i poslušni uvek nas pušta ranije.                                                                                                                Zato ovom temom bih zahvalila mojoj učiteljici zato što nas je učila i izvela na pravi put. Već je prošlo svih četiri godina i došlo je vreme da i mi postanemo đaci petaci.  Za sve ovo neprocenjivo bogatstvo koje nam je darivala, koliko nam je znanja davala i gradila sve najbolje u nama HVALA NAŠOJ UČITELJICI.                                                                                             Stojković Milena uč. 4. razreda

Tags:

  Uskoro će kraj našeg četvorogodišnjeg druženja. Došao je kraj još jedne školske godine i kraj jednog predivnog druženja s našom učiteljicom.                    Od nje smo naučili da se osmehom najbolje možemo odbraniti. Ona je bila tu kada smo plakali, kad smo se smejali, kada nam je bilo najteže i kada nam je bilo najlepše. Njene bistre oči su nas gledale uvek ljupko i milo. Ona nam je kao druga mama na planeti. Izvela nas je na pravi put. Ponekad ima i nestašluka, ali ona to svima oprosti.                                                                                                                                                                                Na rastanku nećemo plakati, niti suze liti. S velikim osmehom Vam obećavamo  NIKADA VAS NEĆEMO ZABORAVITI!

                                                                                                                                           Stojković Aleksandar uč. 4. razreda                                                                                                                                                                   

Tags:

       Svakodnevno me okružuju mnogi ljudi. Želim da upoznam osobe dobrog srca. Ali ja imam samo jednu takvu osobu kojoj sam se divila i kojoj ću se uvek diviti.

To je moja mama. Ima tužno ime Suzana, puna je suza, ali ne ...Moja mama je jedna krupna i jaka žena, može da podigne stenu...Šalim se samo ne može stenu, ali može da zagrli brata i mene u isto vreme, jer nas voli najviše na svetu. Krasi je crvena kosa i kestenjaste oči. Nežna je, brižna i ima veliko srce. Voli da ima reda u kući i zbog toga nas ponekad strogo pogleda, a tada brat i ja u mišju rupu se sakrijemo...Ma šalim se, to su oči jedne mame koje brinu za nas i iz kojih padaju suze ponekad, a da mi ne vidimo i ne znamo. Mi vidimo spoljašnju sreču i raspoloženost, ali ne vidimo unutrašnju bol. Moja mama je najvrednija žena koju znam. Veruje u brata i mene i pomaže nam da izadjemo na pravi put. Svakodnevno, sa puno ljubavi, nas isprati u školu i dočekuje. Ona je moj najveći prijatelj, sve moje tajne zna.

      Ja imam najbolju mamu na planeti. Želim za kraj da joj poručim da ću je uvek voleti najviše na svetu.

                                                                                                                        Barbulović  Monika      pohvaljen literarni rad

 

    

Tags:

Iza male oronule kućice izraslo je jedno lepo drvo, kruška.Kad god odem u selo, ja se popnem na krušku i razgledam okolinu. Njene grane su raširene na sve strane, a stablo je veliko i široko. Na leto njene stare grane najpre ulepšavaju beli mirisni cvetići, a zatim zreli žuti plodovi. Ja često šetam selom, ali, najpre, uvek obiđem staru krušku na kojoj se odmaram u hladovini. Samo ona i ja znamo jednu tajnu koju sam joj ispričao kad sam bio mali. Ponekad pomislim:,,Ko zna šta sve ona pamti i čuva...''Njene stare grane kriju tajne i uspomene svih nas koji smo se igrali ispod nje. Zime dolaze i prolaze, a moja kruška još uvek ponosno stoji tu i čuva našu tajnu.

                                                                                                                         Filip   Đurić   IV  raz.         II nagrada

Tags:

 Male bele visibabe su najavile odlazak hladne zime i dolazak proleća.Belu boju livada i parkova uskoro će zameniti i šareno cveće. Drveće oblaći svoje prolećno odelo. Čuje se cvrkutanje ptica. Ptice selice se vraćaju u svoja stara gnezda. Čuje se smeh i radost dece iz parka. Ulicama grada ljudi šetaju i uživaju u prolećnom suncu. I ja sam odjednom postao srećniji i provodim više vremena napolju sa drugarima. Kompjuteri će se odmoriti od mene.

                                                                                                  Borka    Veselinov   IIInagrada

 

Dok zvezde zlatne svoj sanak kuju,

Moje misli nekud putuju,

Osetim u meni nešto vri,

Što nikad nije upravo zri!

 

Stale su kazaljke,stalo je vreme,

Kad plima reči ka meni krene,

Drhtava ruka polako šara,

Čaroliju reči duša stvara.

 

Pesme su snovi bez početka i kraja,

One su deo pesničkog sjaja,

Nebo tada nije visoko,

Dok te gleda nebesko oko.

 

I dok srce tiho strepi,

Ostvaruju se snovi lepi.

I ne znaš da li je san ili java.

Dok u tebi pesma spava.

 

Iz sna se trgoh i pustih glas,

Moje pesme, moji snovi,

Žive za ljubav, žive za nas.

                          Jovana  Uruković  uč. VIIIrazreda   I  nagrada

 

Tags:

Moja je želja, da, kao moj tata,

Budem majstor pravi,

da uvek sve lako popravim.

Auto, motor, traktor ili džip,

pa da sve onda svira,, bip, bip, bip''.

 

Točak menjam ko od šale,

šrafove zavrtim velike i male.

Volan okrenem i motor pokrenem,

kod svakog vozila otklonim kvar,

po potrebi menjam čak i far.

 

Svakoga dana gledam tatu u radnom odelu,

on, kao doktor pravi, sve lako popravi.

Za njega znaju svi moji drugari,

on sve lepo čak i zavari.

 

Eto,to je moja jaka želja

da postanem mehaničar kao moj tata.

                                       Stevan    Gogošević  uč. 4 razreda     I nagrada

Tags:

Ovo što ću vam sad ispričati dogodilo se kod babe i dede u selu. Moja baka, Cana, čuva tri koze, a svaka ima dva jarića. Jarići su bili nemirni , ali, zato meni uopšte nije bilo dosadno. Imao sam društvo iz komšiluka. Moj komšija Steva i ja smo se dogovorili da se igramo kauboja i Indijanaca. Našli smo stari šešir i bojce. Babinog petla smo očerupali, pa je Steva bio pravi indijanac. E, falili su nam konji, ali to su bili jarići. Taman smo ih uzjahali, kad se pojavi baka Cana sa jednim podužim prutom, te nas pojuri. Nastao je opšti haos. Bežali smo mi, a bežali su i jarići. Spasao nas je deda Ica otevši prut baba Cani. Posle nas je deda častio sladoledom, jer odavno nije video babu kako trči. Kasnije je i nama bilo smešno. Tako smo se svi nasmejali i u slast pojeli sladoled.

                                                                                                           Pedja  Daćić uč.  4. razreda   I nagrada

Tags:

Strana 1 od 35

Pretraživanje

Kupite lektiru za sve razrede osnovnih škola - brzo i povoljno!

Oblačno

6°C

Beograd

Oblačno
Vlažnost: 85%
Vjetar: JZ brzine 0.00 km/h
Ponedjeljak
Djelomično oblačno
2°C / 7°C
Utorak
Uglavnom oblačno
2°C / 10°C
Srijeda
Djelomično oblačno
5°C / 11°C
Četvrtak
Uglavnom sunčano
2°C / 13°C

Na portalu Kafica magazin možete pročitati sve sto vas zanima iz oblasti lepote i zdravlja, mode, fitnesa, zdrave ishrane, poezije... Nastojimo da vam pružimo mnogo zanimljivih i različitih sadržaja u kojima ćete uživati uz vruću ili osvežavajuće ledenu kaficu. Kreirajmo zajedno ovaj portal!

Trenutno je u izradi forum, pišite nam o čemu bi voleli da čitate kao i šta biste podelili sa drugim "kafoholičarima".